Wat ben ik toch gezegend!

Zo voel ik me vanochtend als ik in mijn auto stap om mijn dochtertje weg te brengen naar mijn ouders en mijn lieve vriend een hele dikke zoen geef voordat hij weg rijdt naar zijn werk. Gezegend omdat het zo’n heerlijke zonnige morgen is, omdat ik in de auto samen met Mila luister naar een prachtig liedje van Maaike Ouboter (Anders) en ik zie dat ook zij daarvan geniet. En gezegend omdat ik straks weer lekker aan de slag mag voor Capricci. En omdat dat nooit voelt als een baan, maar echt als een blessing.

 

We hebben gister lekker met z’n drietjes in het bos gewandeld bij ‘De Horsten’ en Jagerthee, scones en appeltaart (met slagroom! :-)) genomen op het terras van het prachtige theepaviljoen wat daar verscholen ligt tussen de bomen op dat hele mooie landgoed.

 


Daarna nog even op het strand gegeten in het warme avondzonnetje… hoe bedoel je gezegend! En daar heb ik besloten om wat vaker te gaan bloggen. Gewoon omdat ik het leuk vind om te schrijven en om jullie wat meer inzicht te geven in wie er nu eigenlijk achter Capricci zit(ten).


En daar zit ik dan! Maandagochtend met mijn kopje Clipper Lemon & Ginger thee (tip: met echte gember, hmmmmm) achter mijn laptopje driftig te tikken, hahaha!


 

Misschien wel leuk om bij het begin te beginnen… Ik kom uit een ondernemersfamilie (vader en ooms). Mijn vader is grafisch vormgever en heeft al zo lang als ik me kan herinneren zijn eigen bedrijf. Hij was altijd druk en in de weer en het werk was eigenlijk nooit af, maar hij heeft me ook laten zien hoe mooi het is om zelf aan het roer te staan, om je eigen lijn uit te zetten, om zelf alle belangrijke beslissingen te kunnen nemen, jezelf volledig te ontplooien en hiermee je gezin en jezelf een prachtig leven te kunnen bieden! Natuurlijk was het niet alleen maar rozengeur en maneschijn, want een eigen bedrijf hebben betekent ‘hard werken’, ‘veel uren’ en soms ook ‘enorme onzekerheid’. Zeker als je er een vrouw en twee studerende dochters mee wil onderhouden. Maar hij bokste het toch altijd weer voor elkaar en heeft mij daardoor ook aangestoken met het ‘ondernemersvirus’.


Na mijn VWO heb ik Small Business & Retailmanagement gedaan, zodat ik voorbereid zou zijn op het runnen van een eigen bedrijf. Maar voor mijn gevoel moest ik toch echt eerst nog wat meer werkervaring opdoen. En die vond ik bij een van Nederlands grootste moderetailers. Ik begon als Buying Assistant, werd later Junior Buyer en ben uiteindelijk Buyer geworden. Daarnaast werd ik geselecteerd voor een Management Traineeship, wat voor mij als ‘toekomstige ondernemer’ natuurlijk een superkans was. Tijdens deze loopbaan heb ik supermooie ervaringen opgedaan, ben ik ontzettend hard op mijn gezicht gevallen maar heb boven alles vooral heel erg veel geleerd! Ik heb reizen mogen maken naar fantastische landen en heb zaken mogen doen met fantastische mensen. Nog steeds denk ik terug aan zoveel bijzondere momenten, van rare afspraken met veel te dure leveranciers die totaal niet bij ons pasten (maar dat lieten wij natuurlijk niet merken), tot presentaties voor zaaltjes vol Sri Lankanen die muisstil, met notitieboekjes op hun schoot, werkelijk alles opschreven wat je hen vertelde. En daar, op al die mooie reizen, is eigenlijk ook mijn vriendschap met Nienke ontstaan.


Nienke en ik waren een team als Stylist en Buyer en hebben, voor ons werk, ongelooflijk leuke en bijzondere reizen met elkaar mogen maken. Nienke en ik hebben zoveel gekke dingen met elkaar meegemaakt dat onze vriendschap inmiddels bijna als ‘zusjes’ aanvoelt. Wij hebben aan 1 woord genoeg, maar zijn aan de andere kant juist ook weer zó verschillend (zij: supercreaftief en ik: commercieel), dat we elkaar heel erg goed aanvoelen en aanvullen. En Nienke helpt me ook nu weer met Capricci. Het is heerlijk om samen te sparren, spannende plannen te smeden en samen feest te vieren als er weer een nieuwe leuke levering binnenkomt. Ik merkte dat mijn vriend namelijk niet in dezelfde euforische stemming terecht kwam als ik dit met hem probeerde te delen, hahahaha!

En dan hebben we nog Marion, mijn BFF! Ook Marion staat me bij met al haar raad en daad. Zij heeft zo’n heerlijke nuchtere kijk op dingen. Waar Nienke en ik ons nog wel eens verliezen in het enthousiasme van het moment, kan Marion ons weer een beetje terughalen naar de realiteit. En geloof me… dat is soms best een beetje nodig ;-)


Morena is Capricci in 2007 gestart. Ik nam het stokje van haar over in 2013, waardoor ik het voordeel had om op een rijdende trein te stappen. Toch is de uitdaging er niet minder door, want zie dat succes maar eens vast te houden en vervolgens ook nog verder uit te bouwen. En hoe maak je van het bedrijf, dat is gestart door iemand anders, uiteindelijk echt je eigen kindje? Hé, dat is weer een leuk idee voor een volgende blog!


Met Capricci wil ik vrouwen blij maken. Ik wil je verrassen, je laten ontdekken, je helpen jouw unieke stijl te vinden en je trots laten zijn op die unieke stijl. Daarom vind ik het belangrijk dat ons assortiment fashionable, uniek, breed en betaalbaar is. Ik wil dat je je thuisvoelt in onze shop en bij elk bezoek weer iets zult vinden waar je heel happy van wordt!


Ik hoop dat je me door deze blogpost iets beter hebt leren kennen. Capricci is niet alleen een shop met mooie en leuke fashion items. Het is Sanne, het is een gepassioneerde jonge vrouw met de ambitie om er echt een fantastisch mooi bedrijf van te maken. Het is een vrouw met een dochtertje van net 3 (onze mooie Mila <3) die naast van haar bedrijf ook wil genieten van haar gezin, van de lieve mensen om zich heen, van mooie reizen, van goeie wijntjes en lekker eten (maar ook op 35 jarige leeftijd probeert een strak lijf te houden en dus minimaal 3x in de week in de sportschool staat te zwoegen, hahahaha). Voor jou misschien wel heel herkenbaar… het is hectisch, het is druk en soms echt gekkenwerk… maar oh oh oh… wat geniet ik van het leven… en wat geniet ik van Capricci! Ik hoop dat jullie dat terugzien in mijn shop, dat je het merkt als je items van Capricci draagt en dat je het voelt in het contact dat we hopelijk met elkaar zullen hebben!


Tot gauw! En in the meanwhile... enjoy life!


Sanne