Verzorging van sieraden

 

Eigenlijk is het heel simpel! Hoe beter jij omgaat met je sieraden, hoe langer je er plezier van hebt! Maar hoe kun je je sieraden het beste verzorgen? Wij leggen het uit.

 

Onze Silver by Capricci collectie is gemaakt van 925 sterling silver. Echt zilver is een edelmetaal en blijft lang mooi maar kan in sommige gevallen iets donkerder worden (oxideren). Dit betekent niet dat het sieraad is versleten. Het is een soort aanslag, die vrij gemakkelijk te verwijderen is met een zilverpoets(doekje). Je armband, ketting of ring zal binnen no time weer fris ogen en glanzen als nieuw!

 

Veel van onze andere sieraden zijn voorzien van een silver-, gold-, roségold of rhodium plating. Afhankelijk van de sterkte en dikte van dit laagje, zal je sieraad langer mooi blijven. Onder dit laagje bevindt zich vaak een 'onedel' metaal. Deze metaalsoort zou, mocht de plating zijn versleten, kunnen reageren op vocht en de PH-waarde (zuurgraad) van je huid. Hierdoor kan verkleuring optreden. Omdat niet iedereen dezelfde PH-waarde heeft, zal de één hier meer last van hebben dan de ander. Een slimme truc hierbij is om een dun laagje blanke nagellak aan te brengen op de binnenkant van het sieraad. Zo kun je het slijtageproces vertragen en voorkom je dat je vinger of pols groenig wordt.

 

Ook verkopen wij sieraden van stainless steel. Het grote voordeel van dit materiaal is, dat het nauwelijks verkleurt. Je hebt dus voor een relatief lage prijs, lang plezier van je leuke RVS kettinkje, armbandje, oorbellen of ring!

 

Hieronder 6 tips om zo lang mogelijk plezier te hebben van je sieraden:

1. Kleed je eerst aan en doe pas daarna je sieraden om. Hiermee voorkom je dat je blijft haken aan je kleding.

2. Doe je sieraden om boven een zachte ondergrond. Mocht je oorbel, armband of ketting per ongeluk uit je handen vallen, zijn bijvoorbeeld niet meteen je gemstones/ half edelstenen beschadigd.

3. Gebruik je make-up, bodylotion, parfum of haarlak? Wacht na gebruik hiervan minimaal 20 minuten, voordat je je sieraden om doet. Bepaalde stoffen in deze producten, kunnen je sieraden aantasten.

4. Ga je schoonmaken, sporten, zwemmen, zonnen, douchen, in bad of slapen? Doe je sieraden dan eerst af. Sieraden kunnen over het algemeen niet goed tegen transpiratie en vocht.

5. Maak je sieraden schoon met een zo zacht mogelijk doek. Dit voorkomt slijtage en krasjes.

6. Als je je sieraden niet draagt, is het ook belangrijk om goed voor ze te zorgen. Sluit de slotjes, om in de war raken te voorkomen. Hang je sieraden overzichtelijk aan een sieradenrekje en zet deze bij voorkeur op een droge en donkere plek. Op Capricci.nl vind je ook veel sieradenrekjes! Wij hebben oorbellenrekjes, kettingrekjes en armbandenrekjes en -standaards. Door je sieraden goed te organizen heb je altijd overzicht en blijven jouw juweeltjes zo lang mogelijk mooi!

 

Klik hier voor ons uitgebreide assortiment met rekjes.